srijeda, 23. svibnja 2018.

DUGOTRAJNI TANGZHONG HLJEB KOJI OSTAJE SVJEŽ PO NEKOLIKO DANA

Posted by AFAN on svibnja 23, 2018 | No comments

U potrazi ste za zdravim i mekim hljebom koji ostaje svjež i do nekoliko dana? Našli smo recept za Vas!

SASTOJCI
100 gr vode
20gr brašna
za Tangzhong hljeb
350gr brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli




1 kesica instant suvog kvasca
150ml mlakog mlijeka
30g maslaca
za premaz hljeba
1 jaje
susam po potrebi

PRIPREMA
PRIPREMA STARTERA
Dobro umutiti brašno i vodu dok se ne dobije glatka masa bez grudvica.




Ovu masu uz stalno miješanje zagrijavati sve do 65ºC. To traje oko 2-3 minuta.
Alternativno (ukoliko nemate termometar), masu zagrijavati dok ne počne da se zgušnjava kao puding. Kada na dnu posude prilikom mješanja ostaje „trag“ tada je potrebno posudu skloniti sa ploče.
Kako bi se spriječilo isušivanje i stvaranje korice na starteru providnom folijom prekriti posudu tako da folija dodiruje pripremljeni starter.
Izvor:coolinarika

0 komentari:

Objavi komentar